Odrůdy jahodníku: Dezerty

www.jahody.unas.cz

Změňte své záhony v bohatou úrodu. Mějte 2 kg/m2 velkých zářivě červených a zdravých plodů. Jde to, přečtěte si knihu JAK ODBORNĚ PĚSTOVAT JAHODY.

 



Jahody na Facebooku

Počasí

Valid XHTML 1.0 Transitional

Dezerty



vloženo: 30.4.2008 | Vladimír Holaň | Recepty | zhlédnuto: 4472 x

Obsahuje 6 receptů.

  1. Jahody v pudingu
  2. Jahody v čokoládové polevě
  3. Jahody v čokoládě se zmrzlinou
  4. Jahodové řezy
  5. Jahodové čtverce
  6. Valentýnská panacotta

Jahody v pudingu

Ingredience:

Čerstvé jahody, vanilkový puding, piškoty, mléčná čokoláda.

Příprava:

Do hotového pudingu vsypeme na čtvrtiny nakrájené jahody a zlehka promícháme. Naplníme misky do poloviny pudingem, přidáme pár piškotů a doplníme pudingem do plna. Nakonec ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

Autor:

Vladimír Holaň

nahoru


Jahody v čokoládové polevě

Ingredience:

250 g velkých a sladkých jahod, 150 g másla, tabulka mléčné čokolády.

Příprava:

Rozlámanou čokoládu necháme na pánvi změknout, přidáme máslo a dobře zamícháme. Celé plody jahod vložíme do hluboké misky a obalujeme ve směsi rozehřáté čokolády a másla. Necháme zaschnout a podáváme se šlehačkou.

Autor:

Vladimír Holaň

nahoru


Jahody v čokoládě se zmrzlinou

Ingredience:

500 g jahod, 1 čokoláda na vaření, 4 lžíce smetany, 1 vanilkový zmrzlinový dort.

Příprava:

Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme smetanu a rozmícháme. Jahody opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Jahody samostatně namáčíme do čokolády a pak pokládáme na mřížku, nebo pergamenový papír. Obalené jahody dáme na chvíli do lednice, kde je chvíli necháme ztuhnout. Zmrzlinu naporcujeme a ozdobíme jahodami.

Autor:

Maggi

nahoru


Jahodové řezy

Ingredience:

0,8 Kg jahod, 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru krystal, 1 prášek do pečiva, 200 g cukru moučka, 200 g másla, 1 čokoláda na vaření, 5 žloutků, 2 lžíce horké vody, 1 dcl oleje, 2 jahodové pudingy.

Příprava:

Cukr krystal se žloutky a horkou vodou řádně vyšleháme do pěny. Přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej a nakonec tuhý vyšlehaný sníh. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme na chvilku péct při teplotě 180°C. Jahody rozmačkáme a rozmixujeme. Do jahodové směsi přidáme pudingy, kterou uvaříme a zchladíme. Vyšleháme máslo s cukrem moučkou do pěny a pomalu do ní zašleháváme pudingovou hmotu. Vše pak rozetřeme na vychladlý piškotový koláč a polijeme čokoládou. Dáme do lednice ztuhnout, po té nakrájíme na kostky 5x5 cm a přidáme šlehačku.

Autor:

Eva Řezníčková

nahoru


Jahodové čtverce

Ingredience:

250 g jahod, 1 balení listového těsta, 450 ml mléka, 90 g cukr moučka, 1 vejce, 1 vanilkový puding.

Příprava:

Předehřejeme si troubu na 200°C a rozmícháme si v trošce mléka puding s cukrem. Zbylé mléko dáme zahřát a vlijeme do něj puding, který po uvaření necháme vychladnout. Listové těsto si rozválíme, pokrájíme na 8 čtverců, vyšleháme vejce a potřeme s ním čtverce. Rohy čtverců překlopíme do středu, kde utvoříme jamku a na ní dáme puding. Na puding položíme jahody a pečeme asi 20 minut. Nakonec před podáváním pocukrujem.

Autor:

Mylady

nahoru


Valentýnská panacotta

Ingredience:

10 ks jahod, 1/2 dcl jahodového džusu, 110 g cukr krupice, 400 g smetany ke šlehání, 2 žloutky, 6 g želatiny, 1 lžička citrónové šťávy, 1 vanilkový lusk, 1 celá skořice, 400 g lesního ovoce.

Příprava:

Svaříme červené víno s jahodovým džusem, cukrem a skořicí. Přidáme lesní ovoce. Svaříme 200 g šlehačky, přidáme vanilku a citrónovou šťávu. Necháme přivést k varu a potom vše částečně zchladíme. Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme smetanu a předem namočenou plátkovou želatinu ve studené vodě. Rozmícháme, necháme chvíli odstát a přidáme druhou polovinu šlehačky. Vše dohromady promícháme. Do misky o průměru asi 7 cm vyklopíme část této směsi, přidáme jahody a zalijeme zbytkem směsi. Misky necháme pořádně zchladit v lednici. Později na talíř vyklopíme panacottu z misek, přelijeme ji teplou omáčkou z lesních plodů a ozdobíme čerstvými jahodami.

Autor:

Rejdová

nahoru



Teď máte důvod číst,
pořiďte si obsáhlou knihu...

Zahuštěný řádek
Vyvýšené záhony
Stolový systém
Vertikání hydropónie
Rotační aeropónie

Popis více než 50 odrůd

Fotografie nedostatku živin
Tabulka antagonismů a
synergismů

Plíseň šedá
Antraknóza
Fialová skvrnitost
Fusariové vadnutí
Hnědá skvrnitost
Bílá skvrnitost
Fytoftora kořenů
Fytoftora plodů
Rhizopusová hniloba
Padlí
Verticiliové vadnutí

Pilatka růžová
Květopas
Háďátko
Mnohonožky
Mravenec
Plži
Mšice
Chroust
Lalokonosec
Roztočík
Sviluška

Fyziologické poruchy v růstu
Kontrola porostu
Práh škodlivosti
Princip biologické a
chemické ochrany
obrázek publikace

obrázek publikace

Jahodník v březnu Fenofáze: Jarovizace

Práce: Odstranění všech starých listů, mělké narušení povrchu půdy.

Výživa: Dusíkaté vápno 2-3 g/m2, hnojivo pro ovocné stromy a drobné ovoce 15 g/m2,každý týden foliární přihnojení roztokem Hycol8 v dávce 0,5-1,0 ml/m2.

Choroby: Padlí jahodníkové.

Škůdci: -

Novinky 1.12.2016
Přidány soubory PDF asociace NASGA v části Experimenty pro VIP. , soubory chráněné heslem.
22.6.2014
Zaevidována nová jahodárna Odrava nedaleko Chebu s poř. č. 41 v seznamu 69 jahodáren.
14.6.2014
Aktualizované kontakty na 68 jahodáren.
Zprávy 13.7.2014
Členství v nadnárodní asociaci pěstitelů jahod

Od května 2014 se zvyšuje odbornost na jahody.unas.cz díky získanému členství v nadnáro...


20.1.2014
Únor - čas na jahodník ze semen
Pěstování jahod z výsevu je stále více oblíbenější. V zemích jako je Ukrajina, Francie a ...
22.3.2013
Více informací pro VIP uživatelé
Od vzniku webové stránky jahody.unas.cz je nyní poprvé omezen přístup na vybranou stránku <...


© 2007, Jaroslav Holaň